Blogolj!

Szenzáció: világelső lett a Néprajzi Múzeum új épülete!

Az Európa legjobb középülete díj után a világ legjobb középülete díjat is elnyerte a Liget Budapest Projekt keretében épülő új Néprajzi Múzeum épülete.

Fantasztikus magyar sikerről érkezett hír a hétfőről keddre virradó éjszaka! Kiderült:

nemcsak Európában, de a világon sincs párja az új Néprajzi Múzeumunk épületének.

A világ legjobb középületének járó elismerést az egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi verseny, az International Property Awards hétfő éjszakába nyúló londoni díjátadó gáláján vehette át Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója – írja az MTI.

A Néprajzi Múzeum épülete ugyanezen a versenyen előzőleg Európa legjobb középületének díját is megkapta, és így került a világ legjobbjainak járó díj esélyesei közé.

Gyorgyevics Benedek a díj átvétele után hangsúlyozta: az elismerés Magyarország számára történelmi léptékű győzelmet jelent, különös tekintettel arra, hogy egy állami beruházást választott a világ legjobbjának a nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri. A vezérigazgató szerint a díj nem csupán a magyar építészet kiváló teljesítményére, hanem

a magyar innovációra és a magyar kultúrára is ráirányítja a nemzetközi figyelmet.

Az International Property Awards negyedszázados történetében először fordul elő, hogy magyar épület a világ legjobbjaként végezzen kategóriájában. A Napur Architect iroda által tervezett Néprajzi Múzeum új épülete a nemzeti szinten befutó győztes projektek között bizonyult Európa legjobb középületének, majd a kontinens legkiválóbbjaként a világ 10 régiójának kategóriagyőztesei közül érdemelte ki a világ legjobbjának járó „World's Best” díjat.

Gyorgyevics Benedek hangsúlyozta: a Liget Budapest Projekt keretében Európa egyik legrégibb közparkja újul meg, miközben egyedülálló kulturális intézmények jönnek létre, világviszonylatban is kiemelkedő építészeti megoldásokkal, amit az épülő Néprajzi Múzeum most átvett díja is bizonyít.

A Városliget Zrt. vezérigazgatója szerint

a díj hatalmas elismerés a magyar építész- és ingatlanfejlesztő társadalomnak, hiszen kivívták maguknak azt a rangot, hogy a világ élvonalában jegyezzék őket.

Hozzátette: a díj jól mutatja, hogy az ingatlanfejlesztés minőségének és az építészeti kultúra progresszív fejlődésének előmozdításában kulcsszerepet játszó magyar cégek képesek gyorsan reagálni az egyéni igényekre és mai folyamatokra, emellett az értékőrzésben is kimagaslóan teljesítenek.

Előzmény:

Európa legjobb középülete díját nyerte el a Néprajzi Múzeum új épülete

Európa legjobb középülete lett a Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló új Néprajzi Múzeum , a beruházás ezzel a világ legjobbjainak járó díjesélyesei közé is bekerült. A legjobbaknak járó ingatlanszakmai díjakat, az International Property Awards elismeréseket december 3-án Londonban adták át a különböző kategóriák győzteseinek.

1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/65153/pics/lead_800x600.jpg
Díjak,Hírek,Liget Budapest Projekt,Néprajzi Múzeum
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-05 18:45:37
NAMÁRMOSTAKKOR !!!!!!
Mi a búbánatos anyjuk valagáért ugatták éveken keresztül az ész nélküli, liberálbolsevik hivatásos rettegők, és bértollnokok, hogy az egész LIGET PROJEKT egy kalap meleg "szamócát" sem ér ?!
Milyen rémhíreket is terjesztettetek örök hülyék ?! Ezt is jobban tudtátok mindenkinél, ugye ?!
Sz@rháziak, nem szégyellitek magatokat ?! Na, legalább egy iciri-picirit !!!!!
Ha rajtam állna, rémhírterjesztésért, a közvélemény szándékos félrevezetéséért, a kivitelezés hátráltatásáért már régen elítéltek volna benneteket a bíróságon !!!!
Csakhogy mellette ne unatkozzatok, mellékbüntetésként minimum hat havi közmunkára ítélnék minden őrültet, aki ebben a gyalázatban részt vett.
A közmunka helyszínéül az építkezés területét jelölném ki nektek azzal, hogy a betonkeverésnél és talicskázásnál emeltebb szintű munkavégzésre nem oszthatna be benneteket senki sem !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?