Blogolj!

Balogh Máté zeneszerzőt az egész világ szereti

Kecskés István

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek köszönhetően a zeneművészet legkiválóbb fiatal tehetségeit jutalmazták a Junior Prima Díjjal. Az elismerésben a pályatársaik közül kiemelkedő, már eddig is bizonyított előadók részesültek. Ilyen például Balogh Máté zeneszerző, aki fiatal kora ellenére nem csak komponál, hanem már tanítja is a művészeket. 

Fotó: artisjus.hu

A Zeneakadémia tanársegédje, az Editio Musica Budapest főszerkesztője nem csak idehaza arat sikereket, hanem már nemzetközileg is elismert alkotó. Igaz, ehhez kellet az is, hogy tanulmányait ne csak itthon, hanem külföldön is folytassa: a Zeneakadémia elvégzése után Triesztben fejlesztette tovább a tudását.

Magyarországon az évek során már számos elismerésben részesült. Többek között 2010-ben ő nyerte a Színház és Zeneművészeti Főiskola chansoníró-versenyét, amivel azt is bizonyította, hogy nemcsak a komolyabb stílusokban mozog otthonosan. Egy esztendőre rá elnyerte a Nemzeti Énekkar által kiírt pályázat fődíját is. Az Új Magyar Zenei Fórum kétszer ismerte el a tehetségét első díjjal a zeneszerzők között.

Rátermettségét - és azt, hogy a művei nemcsak a magyar, hanem a külföldi közönség számára is értékesek - bizonyítja, hogy a Kínai Népköztársaság már többször rendelt tőle darabot. Szerzeményeit a hazai koncerttermek mellett rendszeresen játszák Európa több országában, de az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban és Tajvanon is nagy népszerűségnek örvend.

A magyar zeneszerzés egyik legnagyobb tehetsége idén már a Junior Prima Díjat is átvehette az MVM jóvoltából, ami az elismerés mellett nagy esélyt is jelent számára, hiszen a cég lehetőséget biztosít arra, hogy a pályája továbbra is felfelé íveljen és kiteljesedjen.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/65945/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?