Blogolj!

Horváth Benedek tehetségére már ötévesen felfigyeltek

Kecskés István

Az MVM Magyar Villamos Művek-nek köszönhetően a zeneművészet legkiválóbb fiatal tehetségeit jutalmazták a Junior Prima Díjjal. Az elismerésben a pályatársaik közül kiemelkedő, már eddig is bizonyított előadók részesültek. Horváth Benedek is egyike azoknak, akik a zongorajátékukkal meghódítják a hazai és a nemzetközi közönséget is.

Fotó: benedekhorvath.com

Mit csinál egy gyerek öt esztendősen? Például Horváth Benedek? Előbb hegedülni kezdett, majd zongorázott és mivel hamar kiderült róla, hogy utóbbiban tehetséges - a legkiválóbb mesterek vették a szárnyaik alá. Nekik is köszönhető, hogy az 1989-ben született művész számos hazai és nemzetközi díjat vehetett át – idén novemberben az MVM Csoportnak köszönhetően a legjelentősebb magyarországi elismerést, a Junior Prima Díjat.

Hat esztendővel ezelőtt megnyerte a világ tíz legnevesebb versenye között számon tartott santanderi Paloma O’seha-t.

Persze a pályafutása nemcsak a versenyekről, hanem a fellépésekről is szól, s ezekből is volt már jónéhány. Szerepelt már Zürichben, Bázelben, Milánóban, Párizsban, Bécsben, Rómában és New Yorkban is. Ugyanakkor nemcsak szólóban lép közönség elé, hiszen elkötelezett kamaramuzsikus is. Az általa alapított Trio Eclipse járja a világot és mindenhol teltházas koncertet ad.

Horváth Benedek első CD felvételét még 13 esztendősen készítette. Akkor a MATÁV Szimfonikus Zenekarral közösen készült a lemez, amelyen Dianne Golkasian Rahbee szerzeményeit játszotta a magyar tehetség. Ezt követően a zeneszerzőnő több művét is neki dedikálta. Ezt követte egy Bartók-Liszt műveit tartalmazó lemez, majd egy összeállítás Janacek, Bartók és Kurtág műveiből.

Az MVM-nek köszönhetően az eddig is sikeres Horváth Benedek még szebb karriert futhat be, hiszen a Junior Prima Díj nemcsak elismerés, hanem új lehetőségeket is nyithat.

 

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/65946/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?