Blogolj!

Könyves-Tóth Mihály a világ legjobb trombitásai között

Kecskés István

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek köszönhetően a zeneművészet legkiválóbb fiatal tehetségeit jutalmazták a Junior Prima Díjjal. Az elismerésben a pályatársaik közül kiemelkedő, már eddig is bizonyított előadók részesültek. Könyves-Tóth Mihály a trombitát szólaltatja meg úgy, ahogy azt kevesen tudják.

Kevesen gondolják, de egyáltalán nem könnyű a trombitán játszani, pláne olyan mesterien, ahogyan azt Könyves-Tóth Mihály teszi. A fiatal művész a Kőbányai Zeneiskola növendéke volt, majd a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola után nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol 2015-ben szerzett diplomát - értelemszerűen trombitaművész szakon.

A tehetségét hamar felismerték, hiszen előbb a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarában, majd a Magyar Állami Operaház Zenekarában kapott lehetőséget. Emellett dobogós helyezéseket ért el a debreceni és a budapesti országos trombitaversenyeken és megnyerte a Hajdúságban rendezett nemzetközi megmérettetést. Tehetségét nemcsak itthon, hanem külföldön is elismerték, hiszen Ulmban és Prágában is második helyen végzett egy-egy nemzetközi trombitaversenyen.

Idén szeptemberben Németországban vett részt az ARD televízió által kiírt megmérettetésen és a nemzetközi mezőnyben óriási sikernek számító második helyet ítélték oda neki. Az ősz végén pedig az MVM-nek köszönhetően átvehette a Junior Prima Díjat, ami nemcsak az eddigi pályafutása elismerése, hanem a bizalom jele is, hiszen a cég ezzel új lehetőségeket biztosít a számára, amelyeknek köszönhetően itthon és külföldön is tovább építheti a karrierét.

 

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/65947/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?