Blogolj!

Süsü visszatér

Egy generáció kedvence volt, sokáig hallgatott, most viszont három résszel is visszatér Süsü, a sárkány.


Csukás István, Süsü megalkotója elsődleges célként azt tűzte ki, hogy ne csak a régebbi korosztály, hanem a mai gyerekek is tudják élvezni Süsü kalandjait.

Csukás nagyon szeretné ha a sárkány eredeti hangja, azaz Bodrogi Gyula szólaltatná meg most is a figurát. A Bors cikkéből kiderül, hogy a színészt már meg is keresték, és elmondása szerint vállalja a dolgot, de csak akkor, ha a régi technika marad és nem digitalizálva tér vissza a mese. Erről szerencsére nem is lesz szó, ugyanis Csukás István is megerősítette, hogy marad a már jól bevált bábtechnika.

Nagyszerű hír, álmomban nem gondoltam volna, hogy az életemben még újra Süsünek adhatom a hangomat. Nagyon tetszik az ötlet, ha ugyanabban a szellemiségben készítjük, mint a korábbi részeket, nem szabad ezt is digitalizálni. Ha ezt tartják, szívesen vennék részt a munkában. Az alapanyaggal biztos nem lesz gond, hiszen Istvánról egy ország tud­ja, mekkora író, generációk nőttek fel és fognak felnőni a meséin

– mesélte Bodrogi.

Fotó: MTI

Süsü kalandjaiból három résznek a vázlata és a költségvetése már megvan, így már lehet tudni, hogy a tervek szerint év végére elkészülő részekben Süsü ellátogat az emberekhez, megházasodik és elutazik az űrbe is.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/67912/pics/lead_800x600.jpg
Csukás István,Hírek,mese,Süsü
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?