Blogolj!

Idén Székelyudvarhely mutatkozik be a Vendégváró Fesztiválon

Az idei évben Székelyudvarhelyről az Udvarhely Néptáncműhely és a Tomcsa Sándor Színház munkásságát lehet közelebbről is megismerni a Bethlen Téri Színház szervezésében a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató, péntektől vasárnapig tartó Vendégváró Fesztiválon Budapesten.

A szervezők keddi tájékoztatása szerint az idén hetedik alkalommal megrendezett fesztivált péntek este a közel két évtizedes múlttal rendelkező Udvarhely Néptáncműhely Vallomások című műsora nyitja meg. A produkció rendező-koreográfusa Antal József.

Szombat este a Tomcsa Sándor Színház produkciójával folytatódik a program. A társulat Moravetz Levente, Nem lesz reggel, Fred! című végjátékát adja elő Vladimir Anton rendezésében. A darab a Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház drámapályázatának nyertes pályamunkája.

Vasárnap délelőtt a Tomcsa Sándor Színház, Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai című bábelőadására várják a közönséget Aracs Eszter rendezésében. Az előadáson a nézők tanúi lehetnek az első székely bábhős születésének. Az előadás után kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

Az esti előadások után kötetlen beszélgetést tartanak a színház kávézójában az alkotókkal és előadókkal. A fesztivál ideje alatt Tomcsa Sándor író, karikaturista, életéről és munkásságáról, valamint az Udvarhely Néptáncműhely elmúlt 20 évéből válogatott fotókból láthatnak kiállítást a Bethlen Galériában.

A Vendégváró Fesztivál fővédnöke Vető Marietta, Erzsébetváros alpolgármestere.

(Borító: szekelyhon.ro, Fotó: port.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/67960/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Eseménynaptár,fesztivál,Hírek,néptánc,népzene,program,színház
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?