Blogolj!

Dánia nyerte a Bocuse d'Or világdöntőjét

Szerda este ért végét Lyonban a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or, a versenyről Dánia távozhatott a fődíjjal, míg Svédország a második, Norvégia pedig a harmadaik helyet szerezte meg. Pohner Ádám csapata a 12. helyen végzett.

A verseny legjobb commis-jének járó díjat a dán csapat segítője nyerte, a legjobb tányértéma különdíját Franciaország, a legjobb hústálnak járó elismerést Finnország, a versenyt népszerűsítő legjobb plakátért odaítélt különdíjat pedig Marokkó kapta.

A kedden és szerdán tartott döntőben összesen 24 nemzet csapata készíthette el fogásait, a magyar csapatot vezető Pohner Ádám séf a keddi napon versenyzettPohner Ádámot Csillag Richárd commis segítette, coachként pedig Segal Viktor vett részt a munkában. A csapat elnöke ezúttal is Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke volt.

Bocuse d'Or - A tervek szerint alakult a magyar csapat versenye

Pohner Ádám elégedetten nyilatkozott a Bocuse d'Or szakácsverseny keddi versenynapja után, a magyar csapat úgy csinált mindent, ahogyan azt eltervezte. A világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjében 24 csapat vehet részt, ebből 12 készíthette el kedden a fogásait, tizenkét csapatra pedig szerdán vár ugyanez a feladat Lyonban az eredményhirdetés előtt.

A versenyzőknek ebben az évben is két ételt kellett elkészíteniük. A versenytémák ezúttal két tavaly elhunyt, legendás séf, Paul Bocuse és Joel Robuchon munkásságának állítottak emléket. A magyar csapat által megalkotott hústéma főszereplője a Carré de Veau "Balaton" fantázianevet viselte. A tálon szerepelt egy sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio- és retekgombóc, mustáros zöldborsó, hagymatart és egy különleges "derelye".

Pohner Ádám tányértémája a Chartreuse "Hommage Robuchon" nevet kapta a menükártyán. Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepelt még tormás almasaláta uborkával, zöldspárga, valamint egy pastisszal (francia ánizslikőrrel) készült mártás.

A hústálak zsűrijéhez a váratlanul megbetegedett Hamvas Zoltán helyett csatlakozott Széll Tamás séf is, aki már kétszer is képviselte Magyarországot a versenyen: 2013-ban a 10. helyet szerezte meg Lyonban, majd az európai kontinensdöntő megnyerése után 2017-ben a 4. helyen végzett a világdöntőben.

(Borító: MTI)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/68320/pics/lead_800x600.jpg
Bocuse d'Or,gasztronómia,Hírek,Pohner Ádám,verseny
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?