Blogolj!

Meghalt Karl Lagerfeld

85 éves korában elhunyt Karl Lagerfeld a világ egyik leghíresebb divattervezője. A Chanel kreatív igazgatóa és tervezője pár hét betegség után február 19-én, kedden vesztette életét Párizsban - közölte a francia Closer magazin.

Egészségügyi problémái miatt Lagerfeld januárban már kihagyott két Chanel show-t is, ekkor azonban a tervező fáradságára hivatkoztak.

Évtizedek óta ez volt az első alkalom, hogy a show végén nem hajolt meg a közönség előtt. 

Karl Lagerfeld 1933-ban született Hamburgban. Édesanyja hegedűművész volt, apja pedig egy Amerikából sűrített tejet importáló cég vezérigazgatója. Húsz évesen költözött Párizsba, ahol haláláig élt. Pályája elején rajzolóként dolgozott a párizsi divatházaknak, majd 1955-ben jött nagy váltás, mikor benevezett egy versenyre, ahol kabáttervezésével díjat is nyert. Ekkor figyeltek fel rá, nem sokkal később Pierre Balmain divattervező már fel is ajánlott neki egy gyakornoki állást.

A tehetséges tervező Balmain után Jean Patou tervezőnél kapott munkát, itt azonban nem dolgozott sokáig a kollekcióit ért negatív kritikák miatt. Ezután már szabadúszóként dolgozott, majd egyre nagyobb sikereket ért el. Az egész életét meghatározó ugrást a Chanel divatház számára tervezett 1983-as fekete-fehér kollekciója jelentette. Lagerfeld szívesen fedezett fel és menedzselt modelleket, köztük az 1990-es években Claudia Schiffert is.

Megújította a Fendi logóját, gyártott ruhákat a Chloénak, de saját néven is készített kreációkat.

(Borító: fashionista.com, Fotó: whowhatwear.com)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/69108/pics/lead_800x600.jpg
divat,Gyász,Karl Lagerfeld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?