Blogolj!

Búcsúztató nélkül hamvasztják Karl Lagerfeldet

A kedden elhunyt divattervező végakaratát tiszteletben tartva nem rendeznek sem egyházi, sem más nyilvános búcsúztatást a hamvasztása előtt.

Lagerfed saját divatmárkájának szóvivője szerdán közölte a sajtóval, hogy a 85 évesen elhunyt divatguru végakaratát maximálisan tiszteletben tartják. Felidézte, hogy Lagerfeld azzal viccelődött:nem lesz semmiféle temetés, inkább meghalok”.

Meghalt Karl Lagerfeld

85 éves korában elhunyt Karl Lagerfeld a világ egyik leghíresebb divattervezője. A Chanel kreatív igazgatóa és tervezője pár hét betegség után február 19-én, kedden vesztette életét Párizsban - közölte a francia Closer magazin. Egészségügyi problémái miatt Lagerfeld januárban már kihagyott két Chanel show-t is, ekkor azonban a tervező fáradságára hivatkoztak.

A divatcsászár még életében többször is hangsúlyozta, hogy szeretné, ha halála után elhamvasztanák, valamint, hogy hamvainak egy részét adják hozzá az édesanyjáéhoz, másik részét pedig nagy szerelme, az 1989-ben AIDS-ben elhunyt Jacques de Bascher “titkos helyen őrzött” hamvaihoz.

Lagerfeld egy tavalyi lapinterjúban elmondta, azt kérte, hogy az édesanyjáéval összekevert hamvait szórják szét, sőt a macskájáét is, ha a Choupette nevű burmai szent templommacska előbb halna meg, mint ő. Az állat túlélte gazdáját.

A divattervező élete utolsó heteiben a Fendi és a Chanel új kollekcióját tervezte. Utolsó ruháit csütörtökön a milánói divathéten, majd március 5-én a párizsi divathéten mutatják be.

(Borító: forbes.com, Fotó: dazeddigital.com )

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/69182/pics/lead_800x600.jpg
búcsúztatás,Hírek,Karl Lagerfeld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?