Nincs telitalálatos a hatos lottón
A 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 2, 12, 18, 26, 39, 45. 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 327 345; a 4 találatos szelvényekre 5 970; a 3 találatos szelvényekre 1475 forintot fizetnek.
Blogolj!

Kedden búcsúztatják Tandori Dezsőt

Tandori Dezsőt március 5-én délután kettőkor búcsúztatják a Fiumei úti Nemzeti Sírkert ravatalozójában.

A Kossuth- és József Attila-díjas költő, író még február 13-án hunyt el 80 évesen.

Meghalt Tandori Dezső Kossuth-díjas költő, író

Nyolcvan éves korában elhunyt Tandori Dezső Kossuth-díjas író, költő, műfordító, intermediális grafikus, a nemzet művésze. Halálhírét a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Digitális Irodalmi Akadémia a család nevében szerdán közölte az MTI-vel. Tandori Dezső 1938. december 8-án született Budapesten, gimnáziumi tanulmányait is itt végezte, majd a budapesti bölcsészkaron szerzett magyar-német szakos tanári oklevelet.

Műveit kettősség jellemezte: alkotásai egyszerre voltak filozofikus mélységűek és felszabadultan játékosak, ezért is tartották a huszadik századi magyar költészet egyik megújítójának.

Már első Töredék Hamletnek című verseskötete megjelenésekor magára vonta az irodalmi közélet figyelmét, sokan költészettörténeti fordulatról beszéltek könyve kapcsán. A kitüntető figyelem megsokszorozódott az Egy talált tárgy megtisztítása című 1973-as könyve után, amelyet az első magyarországi posztmodern verseskötetnek tart az irodalomkritika.

Tandori Dezsőt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

(borító: Honéczy Barnabás/MTI)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/69539/pics/lead_800x600.jpg
Gyász,irodalom,Tandori Dezső
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?