hirdetés
Blogolj!

Egri csillagok musical az Arénában

Megújult köntösben tér vissza az Egri csillagok musical: május 26-án a Papp László Sportarénában láthatjuk viszont a huszonkét évvel ezelőtt bemutatott darabot, méghozzá Várkonyi Mátyás zenéjével, valamint új szereplőkkel és látványvilággal.

Az Aréna lehetőséget ad egy nagyobb léptékű előadás megvalósításához. A darabot fel kellett frissíteni, hogy több energia jöjjön át egy nagyobb térben

– mondta Várkonyi Mátyás zeneszerző az M1 hétfő délelőtti műsorában. A Gárdonyi Géza regényéből készült musicalt 1997-ben mutatták be. A darabot sikerrel játszották itthon és a határokon túl is, eddig ötven helyszínen mutatták be több mint 200 ezer néző előtt. Az alkotók a húszéves évforduló után tavaly úgy érezték, ennyi idő után át kell gondolni, mit lehetne jobban csinálni.

Az idős Dobó Istvánt alakító Kelemen Csaba arról beszélt, hogy az előadás több mint húsz éven át azonos szereposztásban ment, ami páratlan dolog, és minden évben bemutatták az egri várban. Hozzátette: tavaly a gárda 85-90 százaléka elbúcsúzott, vele együtt négyen maradtak a régiek közül, az új csapatot mintegy száznegyven jelentkezőből, több fordulón át válogatták össze.

"A történet onnan indul, hogy Dobó István és Bornemissza Gergely az ostrom után húsz évvel visszaemlékezik, elmesélik a történetet. Dobót börtönbe zárták, itt látogatja meg Bornemissza"

– jegyezte meg Kelemen Csaba.

Várkonyi Mátyás kitért arra, hogy a darab szövegírójával, Béres Attilával régi terv volt Dobó segédjét beemelni a darabba, aki most lantosként zenében, dalban segít elmesélni, mi történik éppen. Hozzáfűzte: az Arénában természetesen tűzkerék is lesz, amely látványos pontja lesz az előadásnak.

(Borító: jegy.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/70050/pics/lead_800x600.jpg
Egri csillagok,Eseménynaptár,Hírek,musical
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?