Blogolj!

Hazánkban is fellép Paul Anka

A kanadai előadó az elmúlt hatvan év munkásságából válogat a magyarországi koncertjén, amely  július 17-én, a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre a Celebrating 60 Years of Hits - His Way című turnéja keretében.

Paul Anka tizenhárom évesen amatőr előadói esteken lépett fel, első slágere a Diana már 15 évesen ismertté tette. Kis idő múlva pedig már olyan hírességekkel turnézott, mint Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Chuck Berry vagy Frankie Lymon.

Idővel más előadóknak is elkezdett dalokat írni, többek között Connie Francis, Lesley Gore és Buddy Holly számára.

A hatvanas évek vége felé írta meg a My Way című nótát Frank Sinatrának, a hetvenes években pedig olyan slágereket írt, mint a (You're) Having My Baby, a Don't Like To Sleep Alone vagy a Times of Your Life.

Anka legsikeresebb művei közé tartozik az Oscar-díjra jelölt, 1962-es A leghosszabb nap című film főcímdala, valamint a televíziótörténet leghosszabb ideig sugárzott, Johnny Carson vezette The Tonight Show című műsor főcímdala is.

Stúdióművészként elért későbbi sikerei közé tartozik a slágerlistára került Hold Me 'Til the Morning Comes, amelyet duettben énekelt Peter Ceterával 1983-ban. 1998-ban kijött egy duetteket tartalmazó albuma A Body of Work címmel, amelyen Frank Sinatra, Céline Dion, Tom Jones és a művész lánya, Anthea Anka is közreműködött.

Karrierjének kezdete óta dalait több mint százmillió alkalommal adták elő szerte a világon, a Billboard slágerlista állandó szereplője, több mint 126 albuma készült angolul, japánul, németül, spanyolul, franciául és olaszul. Nagy- és kislemezei összesen több mint kilencvenmillió példányban keltek el.

Paul Anka legutóbb 2010 nyarán lépett fel Budapesten.

(Borító: ew.com)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/70695/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Hírek,koncert,Paul Anka,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?