hirdetés
Nincs telitalálat az ötös lottón
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: 12, 21, 24, 33, 88. Joker: 556729. 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 559 640; a 3 találatos szelvényekre egyenként 17 715; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1315 forintot fizetnek.
Blogolj!

Magyar világrekord született a költészet napján

Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész 24 órán keresztül szavalt magyar verseket a Fészek Művészklubban, ezzel világrekordot állított fel.

Lutter a magyar rekordok hitelesítői és a négyóránként cserélődő tanúk előtt szavalt április 11-én reggel 10 órától másnap reggel 10 óra 3 percig.  A szavalás folyamatos volt, Lutter Imre csupán óránként öt perc pihenőt tarott, ezalatt ismert előadók és művészek léptek fel, többek között Caramle, Dolmány Attila, Nagy-Kálózy Eszter, Katus Attila vagy Müller Péter Sziámi.

Lutter Imre tematikus blokkokba gyűjtötte össze az előadott verseket, mindegyikük az emberi életre reflektált: születésről, gyermekkorról, játékról, szerelemről, barátságról, házasságról, családi körről, forradalomról, természetről, munkáról, társadalomról és a közéletről, borról és mámorról, a háború és a békéről, a vészkorszakról, empátiáról és a halálról szóltak. A Fészek Művészklubban a közönség folyamatosan változott, több százan hallgatták az előadást.

Az "Ugorj be egy versre!" 24 órája alatt több mint 650 vers hangzott el, az előadás József Attila-művel kezdődött és Adyéval zárult.

Címkék: Hírek, költészet
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/71392/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,költészet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?