Blogolj!

Salma Hayek férje százmillió eurót ajánlott fel a Notre-Dame újjáépítésére

François Pinault milliárdos és fia, François-Henri Pinault 100 millió euróval, azaz nagyjából 32 milliárd forinttal támogatja a Notre-Dame katedrális újjáépítését.

A két üzletember azért is tudott ilyen bőkezű lenni, mert az ő tulajdonukban van a Kering vállalat, melyhez olyan luxus brandek tartoznak, mint a Gucci, Alexander McQueen és az Yves Saint Laurent.

Az ifjabb Pinault kifejtette, nemcsak a francia embereknek óriási tragédia az, ami történt, hanem mindazoknak is, akiknek fontosak az ilyen értékek.

Azt is elmondta, hogy az a legfontosabb, hogy minél hamarabb visszaállítsák a Notre-Dame eredeti állapotát, ezért is döntöttek úgy, hogy ekkora összeget adományoznak erre a célra.

Nagy a kár, de megmentették a Notre-Dame-ot!

Kigyulladt és órákon át égett a francia főváros, Párizs egyik jelképe, a Notre Dame székesegyház hétfő este, a nagyhét első napján, a tűz következtében összeomlott az épület huszártornya és odaveszett teljes tetőszerkezete. A lángokat csak több órás erőfeszítéssel tudták megfékezni, egyes részeken eloltani kedd hajnalra.

Az üzletember egyébként még 2009-ben vette feleségül a mexikói származású Salma Hayek színésznőt, aki szintén nem ment el szó nélkül az események mellett:

Mint oly sokan másokat, engem is sokkolt és elszomorított, ahogy a Notre-Dame-ot elborította a füst. Szeretlek Párizs!

– írta Instagram-oldalán a színésznő.

(Borító: linternaute.com)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/71553/pics/lead_800x600.jpg
építészet,felújítás,francia,Hírek,Notre-Dame,Párizs,Salma Hayek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?