Blogolj!

Budapestre jön az Iron Maiden frontembere

Bruce Dickinson most is mikrofont ragad, de éneklés helyett beszélni fog.

Ha Iron Maidenről és Dickinsonról van szó, akkor nehéz elképzelni, hogy nem egy nagyszabású koncerttel készül az énekes, de most tényleg ez lesz: one-man showt tart novemberben a Budapest Kongresszusi Központban.

Az egyszemélyes előadás során Dickinson életéről fog mesélni, és a közönség kérdéseire válaszolgat majd. És mivel egy vérbeli rocksztárról van szó, így

enyhén szólva sem nevezhető unalmasnak az énekes elmúlt hatvan éve: szó lesz kalandos gyerekkoráról, az Iron Maiden felemelkedéséről, a vívás filozófiájáról, a repülőgépek világáról, és arról, miként győzte le 2015-ben a rákot.

Előadása a Mire való ez a gomb? címet kapta, ugyanazt, mint 2017-ben magyarul megjelent önéletrajzi könyve, amiből először népszerűsítő felolvasóestek nőttek ki, majd ez alakult át egy kétórás előadássá.

Az énekes 1981-ben csatlakozott a legendás brit heavy metál zenekarhoz, az Iron Maidenhez, amely mellett sikeres szólókarrierje is lett, eddig hat albummal. A zene világán kívül számos egyéb területen is aktív: hivatásos pilóta, repülőgép-ipari céget vezet, motivációs beszédeket tart, sört főz, regényeket és forgatókönyveket ír és korábban vívóként nemzetközi szinten versenyzett.

A Mire való ez a gomb? - Egy este Bruce Dickinsonnal című műsor ma már inkább emlékeztet egy stand-up előadásra, mint átlagos felolvasóestre. Dickinson a show-t a világ számos országában bemutatta már, például sikerrel lépett fel vele az egyik legrangosabb művészeti fesztiválon, az Edinburgh Festival Fringe-en is.

A műsor két részből áll: az elsőben Bruce Dickinson humoros, olykor szatirikus hangvételben mesél hajmeresztő kalandokban sem szűkölködő életútjáról. A történeteket fotókkal illusztrálja. Az este második részében a közönség kérdéseire válaszol, mégpedig spontán, szellemesen és szórakoztató módon.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/73750/pics/lead_800x600.jpg
előadás,Eseménynaptár,Iron Maiden,program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?