Blogolj!

Szabó Gyula, aki bepalackozza a Káli-medencét

Ki ne vágyna a nyári forróságban valami hűsítő és enyhén bódító nedűre? Nos, Szabó Gyula borász tudja, hogy mi kell nekünk.

Szabó Gyula 2009-ben pesti „bebíróként” érkezett a Káli-medencébe, ahol a Balaton-felvidék hangulatát, ízeit és karaktereit csempészi bele a palackokba, immár 10 éve. Már az első évjárat is sikeres volt, köszönhető ez a gondos munkának és odafigyelésnek.

Szabóék borászatának titka abban rejlik, hogy nincs különösebb cicoma, máz, a minőség és az egyszerűség a lényeg, így nem terelődik el a hangsúly a főszereplőről, vagyis a Káli Kövekről, amik a Káli-medence sajátos ízvilágát rejtik magukban.

Prémium boraikat a faluborok és válogatások adják, a borpiramis talpát pedig alapboraik, azaz fajtaborok és házasítások jelentik. Mára 30 ezer palack bor kerül tőlük forgalomba, elsősorban rajnai és olaszrizling, jufark, sauvignon blanc, szürkebarát, kékfrankos, pinot noir, illetve ezek házasításai. 

Szabó Gyula mottója olyan, mint borai; tiszta és lelkesítő:

Tökéletes élmény eggyé válni azzal, amit csinálunk.

Ezt az élményt ti is megtapasztalhatjátok, ha ellátogattok a KŐFESZTRE és augusztus 11-én megkóstoljátok a Káli Kövek borait!

További információk a fesztivál Facebook oldalán és Instagramon.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/75428/pics/lead_800x600.jpg
bor,Kőfeszt,Szabó Gyula
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?