Blogolj!

Budapest kicsit másképp

Utcák, terek, épületek, emberek… Mind hétköznapi dolgok, amiket olyannyira a mindennapok részének érzünk, hogy hiába nézzük, talán már nem is látjuk őket. Hogy kicsit frissnek és újszerűnek élhessük meg ezeket, jó érzés más megközelítésben, más szemszögből újra felfedezni a közvetlen környezetünket. Ehhez pedig egy olyan egyszerű megoldás is elég, mint mondjuk egy drón.

Sir Drone A Lot, azaz Kubicsek Krisztián pont ezt teszi: drónjával járja Budapestet, felküldi gépét a magasba és onnan mutatja be az ismerős tereket, parkokat, utcákat. Ismerjük ezeket jól, számtalanszor átsétáltunk már a Király utcán, elhaladtunk a Szent István Bazilika előtt, vagy épp kirándulunk a Gellért-hegyen, viszont madártávlatból nem igazán van erre lehetőség.

Sir Drone A Lot kreativitásával, éleslátásával, türelmével és nem utolsó sorban Budapest iránti szeretetével nyúl témájához, azaz a városhoz és annak minden szegletéhez.

Ez képein is meglátszik: pontos, képeslapszerű képei mind azt sugallják, hogy a város kimeríthetetlen témaforrás, ezerarcú és egy állandóan lüktető terep.

Nem csoda, hiszen maga Sir Drone A Lotnak szívügye a budapesti élet, a város szívében, Erzsébetvárosban nőtt fel, ismeri minden utcáját és parkját, jó és rossz oldalát, így nemcsak technikai tudása, hanem érzelmi háttere is biztosította képeinek minőségét. Izgalmas, új arcát láthatjuk Budapestnek, ami után talán már kicsit másképp fogunk újra végig sétálni a Király utcán, vagy épp kirándulni a Gellért-hegyen.

Erzsébetváros és környéke Sir Drone A Lot szemével című fotókiállítást a K11 Művészeti és Kulturális Központban lehet megnézni minden hétköznap 10 és 18 óra között egészen szeptember 26-ig.

(képek: Facebook - Sir Drone A Lot)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/83627/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Eseménynaptár,fotó,kiállítás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?