Blogolj!

Ismét a Várkert Bazárba költözik az irodalom

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kapcsolódó programjaként a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron újra a könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár, ahol nemcsak a sokszínű magyar és világirodalmat ismerhetik meg az érdeklődő olvasók, de kedvükre válogathatnak az őszi könyvvásáron is október 10-13. között.  

Számos hazai író mutatja be legújabb könyvét, többek között Bödőcs Tibor, Babarczy Eszter, Kukorelly Endre, Nádas Péter, Karafiáth Orsolya és természetesen nem maradhatnak el a a külföldi alkotók sem: Amerikából, Csehországból, Dániából, Hollandiából, Izlandról, Portugáliából és Svédországból is érkeznek a Margóra a külföldi szerzők, így olyan nevek teszik tiszteletüket a fesztiválon, mint a Szólíts a neveden című regényével, és Oscar-díjas adaptációjával világszerte ismertté vált André Aciman, Jón Kalman Stefansson, vagy Alfonso Cruz.

Könyvek és élmények

Folytatódik az irodalom- és olvasásnépszerűsítő beszélgetéssorozat, a Margó Extra is, illetve a legfiatalabb korosztályt rengeteg gyerekprogrammal igyekszik bevonni a Margó a könyvek világába: Hámori Gabriella felolvas, a Szívünk rajta gyereksarokban az interaktív programok mellett kis könyves játszótér alakul.

Irodalom, zene, színház

Rendhagyó előadás során mutatják be Krasznahorkai László új regényét Haumann Péter és a dobos, Miklós Szilveszter közös műsorában, valamint a zene sem marad el: a fesztivál az Ivan & The Parazollal indul és Lovasi András koncertjével zárul és itt mutatják be a Rossz versek című film DVD-kiadásához készült novelláskötetet koncertbe ágyazott felolvasószínházzal.

A rendezvényen ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat, melynek nyertese a pénznyeremény mellett 10 millió forint értékű kereskedelmi és médiatámogatást kap a Bookline jóvoltából.

A könyvvásáron 46 kiadó mutatja be az ősz legfrissebb könyvmegjelenéseit, melyen idén először a Margó is bemutatja saját kiadású sorozatának első kötetét Simon Márton válogatásában.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/83704/pics/lead_800x600.jpeg
fesztivál,irodalom,Várkert Bazár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?