3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

A Bartók Béla út és környéke a világ közepe

Persze ízlések és pofonok, de egy nemzetközi felmérés szerint bizony a budai Bartók Béla út és környéke az egyik legkedveltebb hely.

A Time Out szerkesztői állították össze azt az ötvenes listát, amire a XI. kerületi Bartók Béla út is felkerült. A listán olyan helyek, környékek szerepelnek, amik nem egyértelműen felkapottak úgy, mint egy snassz turistalátványosság, hanem inkább az ott lakók és a környékbeliek szeretik a helyet és annak hangulatát. A listát 27 ezer ember megkérdezésével hozták létre, és így a Bartók Béla út a 41. helyre került.

Ha jobban belegondolunk ez nem is meglepő, hiszen a pesti bulinegyednél kellemesebb, zöldebb és nyugodtabb városrészről van szó, ahol viszont szintén pezseg az élet: rendszeresen megrendezik az ELEVEN Tavaszt, itt található a legendás Hadik kávézó, a Szatyor bár, megtalálható vegán hamburgerező, kézműves söröző, számos galéria és nem utolsó sorban a Gellért-hegy és a páratlan kilátás, valamint a Gellért Fürdő és a hotel is.

A menő helyek listájának első helyezettje a lisszaboni Arroios negyed lett, ami galériáiról és multikulturalizmusáról ismert, valamint az élen landolt még a Los Angeles-i Historic Filipinotown és a berlini Wedding is.

A Bartók Béla úton kívül több magyar hely nem is került fel a listára, sőt, európai, pláne kelet-európai helyből is alig, egyedül a prágai Nové Město szerepel még az ötvenes listán.

Címkék: Budapest, Hírek
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/83798/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Hírek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?