Blogolj!

Különleges kulturális programokkal érkezik az első Erzsébetvárosi Filmnap

Az október 1-jén első alkalommal megrendezésre kerülő Erzsébetvárosi Filmnap alkalmából két dokumentumfilmmel és egy jól ismert vígjátékkal is kedveskednek a szervezők az esemény látogatóinak. A filmek mellett pedig a színpadon és a Pesti Magyar Színház előtti téren is izgalmas zenei programokkal várják az ide látogató közönséget az olasz kultúra jegyében.

Erzsébetváros az első ilyen rendezvénnyel hagyományt kíván teremteni az itt lakóknak és máshonnan érkezőknek. A szervezők célja a színvonalas szórakozás megteremtése, a különböző kultúrák megismertetése a zene és film világán keresztül.

A kerületben rengeteg külföldi diák fordul meg, ezért eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük a dokumentumfilmjeinket. Bízunk abban, hogy nemcsak magyar, de külföldi vendégeink is örömmel fogadják ezt a kezdeményezést - olvasható a szervezők közleményében. 

Arendezvény 15.00 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik, ahol Erzsébetváros és az ország vezetői, ismert közéleti szereplői, színművészei, művészei is jelen lesznek. 

Az Erzsébetvárosi Filmnap fővédnöke Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, védnöke Dr. Bajkai István, országgyűlési képviselő, a rendezvény házigazdája pedig Vattamány Zsolt, Erzsébetváros Polgármestere.

Az esemény olasz sztárvendége Claudia Cardinale, a világ filmgyártásának egyik ikonikus alakja.

A Volt egyszer egy Vadnyugat című film legendás olasz sztárja a mai napig elvarázsol mindenkit fantasztikus kisugárzásával, kedvességével.

Adriana Chiesa Di Palma, Carlo Di Palma világhírű olasz operatőr özvegye, aki nemzetközileg is elismert filmproducer-filmforgalmazó elhozza Budapestre a Víz és cukor című több fesztivál díjjal jutalmazott dokumentumfilmjét. Az egyedülálló budapesti premier előtti vetítésen a film rendezőjével, Fariborz Kamkarival is találkozhat a közönség.

A Nevem: Thomas című filmet a mindenki által jól ismert Terence Hill írta, és rendezte. A női főszerepet alakító VeronicaBittot szinténaz Erzsébetvárosi filmnapok sztárvendégei között köszönthetjük.

Salvatore Borghese és Ricardo Pizzuti méltán híres olasz színészek és kaszkadőrök, akik a Bud Spencer-Terence Hill filmek elmaradhatatlan szereplői.

Bud Spencer emléke előtt tisztelegve a nap további részében bemutatjuk Király Levente rendező és forgatókönyvíró Piedone nyomában című portréfilmjét, amely a legendás színész életművét tárja a nézők elé.

A filmkínálat a dokumentumfilmmel azonban még nem ért véget, hiszen a Kincs, ami nincs című vígjátékot is megtekinthetik az érdeklődők eredeti szinkronnal, a benne szereplő két olasz színész-kaszkadőr társaságában. A filmvetítést megelőzően a jól ismert színészek dedikálnak néhány szerencsés látogatónak.

Claudia Cardinale és a rendezvény tiszteletére Vásáry André előadja a Volt egyszer egy Vadnyugat című film főcímdalát, valamint a 100 tagú cigányzenekar 7 szólistája zenés műsorral szórakoztatja a közönséget.

A rendezvény műsorvezetői Ördög Nóra és Gianni Annoni.

Az esti jó hangulatról a nemzetközileg is elismert Spencer Hill Magic Band együttes gondoskodik élő nagykoncert keretében a színház előtti téren.

A rendezvényt az Erzsébetvárosi Önkormányzat is támogatja, melynek célja, hogy a vendéglátás profilja megváltozzon, egyfajta turisztikai imázsváltás következzen be Erzsébetvárosban.

Az önkormányzat az elmúlt években elsődlegesnek feladatának tekintette a kerületfejlesztést és a rendszerváltozás óta nem látott fejlesztési programot vitt véghez. A kulturált és színvonalas szabadidőeltöltésre számos lehetőséget nyújtott már eddig is a VII. kerület, melynek érdekében az alábbi fejlesztések valósultak meg:

K11 Művészeti és Kulturális Központ kialakítása,

Örkény stúdió kialakításának támogatása,

Wesselényi utca 17. sz. alatti művelődési központ teljes körű felújítása, modernizálása,

Bethlen Téri Színház korszerűsítése,

Csányi utca 5. Zsidó Történeti Tár kialakítása,

Molnár Antal Zeneiskola hangversenytermének felújítása.

Számos kulturális projektet, művészeti tevékenységet és rendezvényt támogatott az önkormányzat az elmúlt években (Örkény kert, Zsidó Kulturális Fesztivál, Zsidó Művészeti Napok, Bethlen Téri Színház programjai). 

Az önkormányzat Erzsébetvárosban a következő években is olyan fejlesztések megvalósulását fogja támogatni, amelyek egyszerre szolgálják a lakosság igényeit és helyezik előtérbe a kultúrát. Elengedhetetlen, hogy a hetedik kerület továbbra is vezető helyet töltsön be a főváros kulturális életében, illetve fejlődésének katalizátora legyen. A városvezetés elképzelése, hogy a kerület a történelmi belváros megújításának olyan motorja legyen, amely egyre inkább a minőségi szolgáltatásokat igénybe vevő réteget vonzza Erzsébetvárosba. A kultúrnegyed koncepció egyszerre szolgálja az itt lakók érdekét és őrzi-fejleszti az egyetemes magyar kultúrát és Erzsébetvárost.

(Borító: femina.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/84031/pics/lead_800x600.jpg
Erzsébetvárosi Filmnap,Eseménynaptár,film,Hírek,mozi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?