Blogolj!

Disznótoros kolbászfesztivált rendeznek a Vasúttörténeti Parkban

Izgalmas kulináris élményekkel várja az érdeklődőket a Magyar Vasúttörténeti Park október 11. és 13. között a 6. Disznótoros Kolbászfesztiválon, ahol háztáji kolbászok, sonkák, sajtok, hagyományőrző disznóvágás-bemutatók, koncertek, folklórműsorok, veteránjármű-kiállítások és családi programok között válogathatunk.

A Disznótoros Kolbászfesztiválra az ország minden részéről és a határon túlról is érkeznek kolbászkészítők, így mintegy 250 féle háztáji kolbászból lehet vásárolni

– közölték az MTI-vel a szervezők.

Emellett még olyan háztáji termékek is kóstolhatók és megvásárolhatók lesznek, mint a hurka, szalonna, sonka és mindenféle disznótoros készítmény, házi sajtok, fűszerek, kürtőskalács, méz, lekvár, és sok más finomság. A disznótoros ételek mellé pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok kínálják italaikat.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a fesztiválon kiemelt szempont a kolbász minősége: a rendezvényen minőségellenőr ügyel az ételek színvonalára és a szabályozott árak betartására. A programból ezúttal sem hiányoznak majd a hagyományőrző disznóvágás- és disznófeldolgozás-bemutatók, amelyek során az érdeklődők minden műveletet nyomon követhetnek a kolbászkészítéstől a zsír kisütéséig.

A kóstolók és bemutatók mellett számos egyéb program is várja a látogatókat, többek között állatsimogatók, népi játszótér 30 játékkal, íjászat, jurta, arcfestés, kovácsolás és más népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, terepasztal és a 2. Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás.

A gyerekek nemcsak megnézhetik a régi mezőgazdasági termelőeszközöket, hanem ki is próbálhatják ezeket: kukoricát morzsolhatnak és darálhatnak, tököt pucolhatnak, majd a terményeket a karámokban lévő szelíd állatokkal meg is etethetik.

Az Orient csarnokban pedig muzeális járművek lesznek kiállítva: oldtimer autók és motorok, antik vasúti kocsik és egy óriási Truman gőzös. Díjmentes lesz a mozdonyforgatózás, a Víztorony Parkban pedig oldtimer traktorokból és stabil motorokból rendeznek kiállítást. Továbbá négy helyszínen várják az érdeklődőket népzenei és néptáncelőadások, mulatós zenekarok.

A fesztiválbuszok a rendezvény teljes nyitvatartása alatt ingyen szállítják a látogatókat a Vasúttörténeti Park és a Nyugati-Pályaudvar között.

(Borító: vasuttortenetipark.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/84361/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Disznótoros Kolbászfesztivál,Eseménynaptár,gasztronómia,Hírek,Magyar Vasúttörténeti Park,program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?