Blogolj!

Az Ady-élmény még mindig létezik

Ady Endre megihlet, inspirál, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pedig díjaz: kilenc fődíj mellett három különdíjat osztottak ki az ADY100 - Ady arcai című pályázaton.

Hétfő este megtelt a budapesti Kódex Könyvesbolt, ugyanis ez a helyszín adott helyett az Ady-kiállításnak és gálának, ahol a legjobb előadóművészeti és irodalmi munkákat és a képzőművészek kiemelkedő alkotásait mutatták be.

Nagy érdeklődéssel zártuk a pályázatot, ami azt bizonyítja, hogy az Ady-élmény élő. Összesen 256 új műalkotás született

- mondta az eseményen Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy szakmai összefogással jött létre a program, hiszen a Nemzeti Kulturális Alap mellett a Magyar Naplóval közösen valósították meg.

A kiírás teljes alkotói szabadságot adott, a lényeg pedig az volt, hogy mennyire élő a költő üzenete napjainkban. A legtöbb pályamű Ady nőkkel való kapcsolatát boncolgatta, amelyek között volt szobor, festmény, sőt, még képregény is.

DÍJAZOTTAK

Előadóművészet kategória:

  1. Szeberényi Gréta – Sándor Zsóka 
  2. Gedeon András
  3. Matisz Flóra Lili

Különdíj a Magyar Napló felajánlásából: Horváth Florencia

Különdíj a MANK által működtetett Könnyűzenei Szolgáltató Iroda felajánlásából: Resti Kornél zenekar

Különdíj a MANK által működtetett Könnyűzenei Szolgáltató Iroda felajánlásából: Stumpf András (Czutor & Stumpf feat. Freddie Shuman)

Alkotóművészet kategória:

Irodalom

  1. Szále László (dráma)
  2. Vass Tibor (vers)
  3. Lennert Móger Tímea (vers)

Képzőművészet

1. Palásti Erzsébet

2. Németh Erika

3. Oláh Sándor

Különdíj a MANK által működtetett Kultúra.hu felajánlásából: Gyémánt László

Az Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából meghirdetett pályázat az alkotó- és előadóművészeket szólította meg, célja Ady sokszínű életművének és szellemi örökségének bemutatása volt, kortárs megfogalmazásban. A pályázat célja a költő személyisége és művei által inspirált új alkotások létrehozása, a különböző művészeti területeken alkotó művészek (írók, költők, zeneszerzők, képző-, ipar- és előadóművészek) által készített művekből összművészeti rendezvény megvalósítása. A pályázatra határon innen és túl, életkori megkötés nélkül bárki jelentkezhetett érvényes, friss, még sehol nem publikált pályaművel.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/85202/pics/lead_800x600.jpg
Ady Endre,Díjak,Hírek,kiállítás,MANK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?