Blogolj!

Megvannak az év legjobb természetfotói

Az emlősök viselkedése - 1. díj - Daróczi Csaba: Háború és béke (Fotó: Daróczi Csaba / Lenergy - Az Év Természetfotósa 2019 / naturArt)

A naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége immár huszonhetedik alkalommal hirdette meg a Lenergy – Az év természetfotósa pályázatát.

A pályázat héttagú szakmai zsűrije összesen 14 kategóriában mintegy 200 fotós több mint 3300 képéből válogatott, az utolsó fordulóban 103 mű versenyzett a díjakért.

Ebben az évben a végső győzelemért Máté Bence és Daróczi Csaba versenyzett, a fődíjat pedig utóbbi vihette el, az év természetfotója viszont Máté Bence Békacomb című alkotása lett, és az év ifjú természetfotósa címet Koncz-Bisztricz Tamás nyerte el.

Az Év Természetfotója 2019-ben - Máté Bence: Békacomb (Fotó: Máté Bence / Lenergy - Az Év Természetfotósa 2019 / naturArt)

Daróczi Csaba az idén a világ legsikeresebb természetfotósa, akinek a legtöbb képe szerepel a kiállításon is. Tíz alkotása - köztük három kategória-győztes - kapott helyet a 103 fotót bemutató tárlaton

- mondta el Fáth Péter, a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége elnöke.

A Kezünkben a Föld kategória első díját Rácz Péter, A madarak viselkedése kategória első helyét Kovács Norbert, Az emlősök viselkedése kategória legjobb helyezését Daróczi Csaba nyerte el.

Szintén Daróczi Csaba végzett Az állatok viselkedése és Az állatok és környezetük kategória élén is, Az állatok szemtől szemben kategória legjobbja Tökölyi Csaba lett.

Állatok szemtől szemben - 1. díj - Tökölyi Csaba: Szégyenlős lunda (Fotó: Tökölyi Csaba / Lenergy - Az Év Természetfotósa 2019 / naturArt)

A Növények és gombák kategória első díjával Nagy Bertoldot jutalmazták, a Kompozíció, forma és kísérletezés kategóriát Nagy Gábor, a Tájak kategóriát Urbán Helga, az Élet a vízfelszín alatt kategóriát Földi László nyerte.

Tájak - 1. díj - Urbán Helga: Szivárvány-hegy (Fotó: Urbán Helga / Lenergy - Az Év Természetfotósa 2019 / naturArt)

Litauszki Tibor képe lett a Napnyugtától napkeltéig kategória, Urbán Helga műve a Fekete-fehér természetfotók kategória, Lakatos János felvétele A fenntartható energiatermelés és a természet kapcsolata kategória legjobbja, emellett több különdíjat is odaítéltek.

A felvételekből kétnyelvű, magyar-angol album is megjelent az Alexandra Kiadó gondozásában Az év természetfotói - Magyarország 2019 címmel.

A kiállítás megnyitóját és a díjátadót kedden este rendezték meg a Magyar Természettudományi Múzeumban. A pályázat utolsó fordulójába jutott képeket november 6. és december 31. között a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezett kiállításon láthatja a közönség.

Címkék: Díjak, fotó
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/85540/pics/lead_800x600.jpg
Díjak,fotó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?