Blogolj!

Hungarikum lett a dobostorta

Új tétellel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye, miután az erre létrejött bizottság hungarikummá nyilvánított a dobostortát. Emellett a Magyar Értéktár is bővült négy tétellel. A döntést Nagy István agrárminiszter jelentette be a Hungarikum Bizottság keddi ülését követően, Budapesten.

Fotó: Pinterest

A "hungarikum" a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelez, amely a magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség. Ebbe az értékközösségbe került most bele ez a közkedvelt édesség, melyet először Dobos C. József 134 évvel ezelőtt mutatott be a nagyközönségnek.

A Hungarikum Bizottság ezenkívül a Magyar Értéktárba vette a jellegzetes dunántúli pásztorhangszert, a hosszifuruglát, a regölést, valamint a magyar cifraszűrt és a magyar betyárköltészetet is.

A friss bővítéssel a Hungarikumok Gyűjteményébe jelenleg 71 érték, míg a Magyar Értéktárban található kiemelkedő nemzeti értékek száma 167-re emelkedett.

nemethgrg

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/85579/pics/lead_800x600.jpg
dobostorta,hungarikum
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?