Blogolj!

A Pesti Vigadóban búcsúztatják Foltin Jolánt

Dorogi László

A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas koreográfus-rendező, táncpedagógus október végén hunyt el, a megemlékezésre mindenkit nagy szeretettel várnak.

Fotó: nepszava.hu

A Pesti Vigadóban vehetnek búcsút az október végén 77. életévében elhunyt Foltin Jolántól barátai, tanítványai, kollégái és ismerősei. A megemlékezést november 24-én, vasárnap, 15 órai kezdettel tartják.

A közös megemlékezés után kötetlen együttléttel, beszélgetésekkel, filmvetítésekkel idézhetik fel a Nemzet Művészének emlékét a résztvevők, így búcsúzva a sokak által csak Joli néniként ismert alkotótól.

Foltin Jolán életművét a magyar népművészethez, folklórhoz való viszonya, mély ismerete és különleges megközelítése határozta meg, műveiben emberi történeteket, kapcsolatokat, sokszor női sorsokat fogalmazott meg, korát megelőző bátorsággal beszélt nőként a nőkről.

Meghalt Foltin Jolán

Életének 77. évében vasárnap meghalt Foltin Jolán koreográfus-rendező, táncpedagógus, a nemzet művésze. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas alkotó életművét a magyar népművészethez, folklórhoz való viszonya, mély ismerete és különleges megközelítése határozta meg. Műveiben emberi történeteket, kapcsolatokat, sokszor női sorsokat fogalmazott meg: korát megelőző bátorsággal beszélt nőként a nőkről; társas és társadalmi szerepeinkről, együttélésünk vélt, vagy valós szabályairól, a Kárpát-medence történelmének kiszolgáltatott emberéletekről.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/86162/pics/lead_800x600.jpg
Foltin Jolán,néptánc,Pesti Vigadó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?