Blogolj!

Történelmi kézműves vásárt tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumban

Igazán örömteli hír érkezett hagyományokat, népművészetet kedvelőknek, ugyanis történelmi kézműves vásárt és hagyományőrző találkozót rendez hétvégén a Magyar Nemzeti Múzeum. 

Ennek köszönhetően november 30. és december 1-je között a Nemzeti Múzeum látogatói nemcsak a történeti és régészeti kiállítások kincseit tekinthetik meg, hanem olyan hagyományőrzőkkel is találkozhatnak, akik eredeti technikákkal, egy-egy korszak szellemében készítenek tárgyakat.

A vásári forgatagban egymás mellett sorakoznak majd azok a bronzkori kerámiák, római üvegek, középkori kardok, textíliák, ékszerek és ruhák, amelyek a legjelesebb mai kézműves mesterek tudását dicsérik. A míves műtárgymásolatokat, rekonstrukciókat a látogatók kézbe vehetik, megvásárolhatják, a programokon pedig megnézhetik, meghallgathatják, egykor miként használták őket, sőt az elkészítésükkel is próbálkozhatnak.

Lesz íjkészítés, brokátszövés kártyával, az érdeklődők találkozhatnak fűszerkereskedővel, seborvossal, bábával, gabonakereskedővel, késessel, páncélkészítővel. A látogatók átélhetnek egy igazi viking vívóversenyt áldozati bemutatóval, és a lovagi tornák hangulatában szurkolhatnak a Buhurt Pro-fight gálán a középkori fegyverekkel küzdő harcosoknak.

A szakmai programok sem maradnak el: tárlatvezetések, könyvbemutatók segítségével lesz megismerhető a muzeológia világa. Természetesen a gyerekekre külön szórakozás is vár: meséket, legendákat hallgathatnak, kézműveskedhetnek és kincset kereshetnek a vásári forgatagban.

(Borító: est.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/86531/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,hagyomány,Hírek,Magyar Nemzeti Múzeum,program,történelem
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?