Blogolj!

Magyar siker a Nemzetközi Katolikus Filmfesztiválon

A Tekintetek című kisjátékfilm nyerte a 10. alkalommal megrendezett Mirabile Dictu - Nemzetközi Katolikus Filmfesztivál legjobb rövidfilmnek járó díjat Rómában.

A film az 1919-ben tragikus körülmények között elhunyt szentendrei káplán, Kucsera Ferenc utolsó napjáról szól. Kucsera Ferencet 1919 júniusában hurcolták el a tanácshatalom vörös katonái, hogy kivallassák, majd végül kivégezzék. A rövidfilm neki állít emléket, kapcsolódva a 2019-es Kucsera-emlékévhez.

A filmet Szentendrén forgatták, többek között a Keresztelő Szent János plébániatemplomban a Fő téren, és a Duna-parton, ahol Szentendre mártírjának élete megszakadt. A film rendezője Balogh Ernő Zoltán, a főbb szerepeket Jászberényi Gábor, Sütő András és Horváth Károly alakítja.

A Mirabile Dictu filmfesztivált, ahol eddig még nem nyert magyar film, idén tizedik alkalommal írták ki és 1600 versenyműből választotta ki a zsűri a legjobbakat.

Tekintetek című a kisjátékfilm - amelynek angol címe Faces - a Médiatanács támogatásával született meg a Magyar Média Mecenatúra program keretében.

Címkék: film, kisfilm
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/86883/pics/lead_800x600.jpg
film,kisfilm
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?