Blogolj!

Kocsis Máté: az állam nem támogathat bűncselekményeket eltussoló színházakat

Az állam nem támogathatja tovább a színházak működését úgy, hogy azok nem engednek betekintést ügyeikbe, évekig eltussolhatnak bűncselekményeket - közölte a Fidesz frakcióvezetője pénteken a Facebook-oldalán.

A Gothár-féle zaklatószínházak követelik a pénzt a kormánytól, miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe, és akár évekig is eltussolnak bűncselekményeket

-írta.

Emellett Kocsi megosztotta a Magyar Nemzet pénteki cikkét, ami arról szól, hogy a kormány készül megváltoztatni a kultúra finanszírozásának eddigi rendszerét. Ez persze nem azt fogja jelenteni, hogy nem kapnak támogatást a színházak, hanem a minden intézményt átvilágítanak, ugyanis a Gothár-ügy a felszínre hozta, hogy aligha egyedi esetről van szó.

A kormány a tulajdoni viszonyokat nem fogja megváltoztatni, és ha egy adott önkormányzat az állam szerepvállalása és partnersége nélkül akar színházat fenntartani, továbbra is megteheti, ha állja a költségeket. Ha azonban vállalják a vegyes finanszírozást, akkor el kell fogadniuk, hogy a Gothár-ügyhöz hasonló eseteknek következményei lesznek

-írja a lap.

Ahogy már írtuk, a Katona József Színház november közepén felbontotta a szerződést Gothár Péter rendezővel, akit ki is tiltott az intézményből, mert többször is "erkölcsi határokat átlépő módon" viselkedett több dolgozóval szemben.

Elismerte: Gothár Péter a Katona József Színház szexuális zaklatója!

Közleményben vallotta be Gothár Péter rendező, hogy szexuálisan zaklatott a Katona József Színházban egy színésznőt. „Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa. Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.

1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/87088/pics/lead_800x600.jpg
Gothár Péter,Hírek,színház,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-08 13:28:54
Na, végre !!!!
De - könyörgöm - háromszori kétharmados, fölényes győzelem mentén miért kellett ehhez több, mint kilenc év ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?