Blogolj!

Magyar Kulturális Intézet nyílt Szöulban

Az intézet megnyitása a két ország között jó viszony ápolásának és a jövőbeni együttműködésnek egyik fontos állomása.

A megnyitón erről a kapcsolatról szót ejtett Szijjártó Péter, a magyar külgazdasági és külügyminiszter is, kiemelve azt, hogy Magyarország 30 évvel ezelőtt a közép-európai országok közül elsőként vette fel a diplomáciai kapcsolatot Dél-Koreával.

Magyarország és Dél-Korea között földrajzi értelemben nagy a távolság, ezért az együttműködésüknek stabil alapot kell adni, amelyet leginkább az emberek közötti kapcsolat tud biztosítani, ezt pedig az oktatással és a kultúrával lehet a legjobban építeni

- mondta Szijjártó a megnyitón.

Magyarországra egyre több koreai diák jön tanulni, jelenleg több mint hétszáz koreai tanul magyar egyetemen, illetve két olyan egyetem van, ahol lehet koreaiul tanulni. Ez nemcsak hazánkra, hanem csütörtöktől az ázsiai országra is igaz lesz, ugyanis aláírják azt a megállapodást, amelynek nyomán Magyarország vendégoktatót küld Koreába, így magyar nyelvű képzés indul a szöuli Dankook Egyetemen.

A diplomácia kapcsolatok felvételének harmincadik évfordulója alkalmából magyar kulturális évadot rendeztek Szöulban, amelynek keretében több mint 50 eseményt rendeztek, köztük a Magyar Állami Operaház első ízben látogatott a dél-koreai fővárosba. A szöuli intézmény megnyitásával 26-ra nőtt a magyar kulturális intézetek száma a világon.

(borító: MTI/KKM/Borsos Mátyás)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/87354/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?