Blogolj!

A legkisebb településekre is eljutattnák a kultúrát

Egymilliárd forinttal indul el jövőre a Déryné-program, melynek küldetése, hogy Magyarország legkisebb településeire is eljussanak színvonalas színházi előadások. A kezdeményezést a Nemzeti Színház fogja össze.

A kultúra mindenkié, nem szabad megengedni, hogy a színházba járás csak a nagyvárosban élők kiváltsága lehessen. A Déryné-program remek lehetőség arra, hogy kistelepülések, falvak művelődési házainak falai között is remekműveket láthassanak a nézők. 

A program sikerének nagy része garantált, hisz a program lebonyolításáért a Nemzeti Színházat kérték fel, akik az összeget új darabok létrehozására és akár a társulat bővítésére is felhasználhatják.

A Déryné Program nagyon különböző helyszínekre visz előadásokat a több száz fős művelődési házaktól a szabadtéri színpadokon át az egészen kicsi játszóhelyekig, ezért a kínálat is sokszínű lesz.

A Nemzeti Színház nem csak saját produkciókat szerepeltet majd a programban: sok helyről szeretnék begyűjteni az előadásokat, akár határon túli társulatoktól is.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/87821/pics/lead_800x600.jpg
Nemzeti Színház,program,színház
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?