Blogolj!

Több mint 10 milliárd forinttal támogatja a kormány a Makovecz-életmű gondozását

Óriási támogatásban részesül Makovecz Imre hagyatéka: a Napi.hu szúrta ki a Magyar Közlönyben, hogy egy új határozat szerint 30 épület részesül a támogatásra szánt 12 milliárd 420 millió forintos összegből, melyet építésre, felújítására, illetve funkciók bővítésére lehet majd felhasználni.

A lap szerint a támogatásból legnagyobb összeggel - egészen pontosan 2 milliárd 50 millió forinttal - a Sárospataki Művelődési Ház és Könyvtár részesült.

A rákoskerti Mennybemenetel Ökumenikus templom építése 920 millió forinttal szerepel a listán. A beruházó a Rákoskerti Templom Alapítvány és a Rákoscsabai Református Egyházközség.

A makói Hagymaház felújítását is magába foglaló beruházások (a Páger mozi és Rendezvényház rekonstrukciója) 730 millió forinthoz jutottak. A beruházó itt a városi önkormányzat. A zalaszentlászlói Faluház és szállásépület felújítása, továbbá az óvodával bővítése 480 millió forintba kerül.

A temesvári Új Ezredév Református Központ építésének befejezéséhez 474 millió forintot juttatott a határozat. Az építést a Temesvári Református végzi. A kakasdi Faluház/Tájház felújítása 406 millió forinttal szerepel a listán.

A többi 24 épület ezeknél kisebb támogatáshoz jutott.

(Borító: facebook.com, Fotó: programturizmus.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/88347/pics/lead_800x600.jpg
építészet,felújítás,Magyarország,Makovecz Imre,támogatás,templom
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?