Blogolj!

Szigligeti és villányi borok nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Odaítélték a 2019. évi Magyar Bor Nagydíjat, melyet a Magyar Borszakírók Körének értékelése alapján fehérbor kategóriában a hegymagasi Szászi-birtok 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje, a vörösborok között pedig a villányi Tiffán’s-pincészet Grande Selection 2015-ös házasítása nyert el.

A szakmai szervezet negyedik alkalommal értékelte azokat a magyar borászok által készített fehér- és vörös- – száraz és félszáraz – borokat, amelyeket tagjai az elmúlt évben kóstolhattak, és tapasztalataik alapján ezekből összeállították a legjobb tételek 12-es borlistáját – olvasható a Magyar Borszakírók Körének pénteken kiadott közleményében.

Mint írták, a verseny keretében a borszakírók először szavazataikkal rangsorolják az elmúlt öt évjárat borait, amelyek megítélésük szerint „kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesek”, majd a legtöbb jelölést kapott 12-12 fehér- és vörösbort két bizottság kétszer is vakkóstoláson értékeli és pontozza.

A 2019-es Super 12 listán ezúttal 14 borvidék képviseltette magát, a legtöbb borral Villány (5) és Szekszárd (4), míg Balatonfüred-Csopak, Eger, Etyek és Tokaj 2-2 tétellel szerepelt a döntősök között.

A Magyar Bor Nagydíjjal járó trófeákra és oklevelekre azonban még egy kicsit várniuk kell a nyerteseknek, ugyanis azt csak  január 25-én a debreceni Déri Múzeumban adják majd át ünnepélyes keretek között.

(Borító: otptraveldmc.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/88394/pics/lead_800x600.jpeg
bor,Díjak,Hírek,Magyarország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?