Blogolj!

Fallal védenék a Szent Márk-székesegyházat az árvíztől

Ez nem azt jelentené, hogy teljesen betakarják az épületet, csak egy áttetsző műanyag fal adná a védelmet.

Ahogy már mi is írtunk róla, Velencében az elmúlt hetekben, hónapokban soha nem látott méreteket öltött az árvíz, és amikor már mindenki azt hitte, hogy a helyzet valamelyest normalizálódni fog, újabb árhullám érte el a várost.

Emiatt persze a többszáz éves épületek folyamatosan rongálódnak, amin a tengervíz sóssága sem segít, és az átszivárgás miatt a nemcsak a föld felett, hanem a föld alatt is védekezni kell, emiatt például a székesegyház acéllemezeket is fog kapni, amit négy méter mélyen ásnak majd be a földbe.

Súlyos károkat okozott az árvíz a Szent Márk-székesegyházban

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Hosszú napok óta tart az áradás Velencében, ami miatt iskolák, boltok zártak be, az emberek mentik, ami menthető. A Szent Márk-székesegyház sem úszta meg, az épület súlyos károkat szenvedett.

Nem éppen elegáns megoldás, és persze a környezettől is kissé elüt, de egyelőre nincs más megoldás arra, hogy mivel is védhetnék a székesegyházat, így jelenleg marad a kétméteres fal, természetesen a műemlékvédelemért felelős szervekkel való egyeztetés után.

(borító: Northfoto)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/88437/pics/lead_800x600.jpg
műemlék,Szent Márk-székesegyház,Velence
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?