Blogolj!

Zenthe Ferenc emlékév lesz idén Salgótarjánban

A 100 éve született színművész emlékére közel húsz programot szerveznek a városban. Az emlékévben egyebek mellett drámapályázattal, Zenthe-tortaszelettel és Zenthe-emlékéremmel emlékeznek meg a város születtéről. 

Simon Lajos, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház igazgatója elmondta: januárban nyílt drámapályázatot hirdetnek meg, olyan műveket várnak, amelyek Zenthe Ferenc filmjeiből merítik témájukat.

A városi Dornyay Béla Múzeum kiállítást rendez áprilisban, a színház pedig a tájelőadások helyszínein vándorkiállításon mutatja be névadója életét.
Egyházi koncertet is szerveznek Zenthe Ferenc születésnapja tiszteletére, szeptemberben filmjeit vetítik az Apolló moziban.

Ősszel diákok számára szerveznek vetélkedőt Salgótarján színjátszásából és Zenthe Ferenc életéből.

Április 23-án, Zenthe Ferenc születésnapjának előestéjén díszvacsorát tartanak jeles színházi személyiségek, pályatársak és a nemzet színészei részvételével.

24-én megkoszorúzzák Zenthe Ferenc sírját a Farkasréti temetőben ,26-án pedig Zenthe-emléknapot tartanak Salgóbányán.

A Magyar Posta a Jeles magyar előadóművészek sorozatban Zenthe Ferencről bélyeget bocsát ki áprilisban, Salgótarjánban pedig elkészül a Zenthe-tortaszelet. A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Nógrád Megyei Szervezete pedig Zenthe-emlékérmet ad ki a színházzal közösen, az önkormányzat támogatásával. A bronz érme előlapján a színművész portréja, hátlapján szülőháza látható.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/88630/pics/lead_800x600.jpg
bélyeg,emlékérem,emlékév
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?