Blogolj!

Kiállítás nyílik Sylvester Stallone festményeiből

Valószínűleg nem sokan tudták, hogy Stallone képzőművészeti babérokra tör, de bizony így van, olyannyira, hogy a színész fél évszázada készít festményeket.

Tehát a festészet Stallone életében ugyanakkor kezdődött, mint filmes karrierje és látszólag ugyanannyira is fontos számára. Most tavasszal pedig Manhattan egyik legfelkapottabb művészeti negyedében, a SoHo-ban található Georges Bergès Gallery-ben állítják ki műveit Retrospective, 50 Years of Art címmel.

Stallone figurális és absztrakt művei lesznek láthatók a tárlaton, amik Georges Bergès szándéka szerint a színésznek hatalmas lépés lesz képzőművészeti karrierjében és nem utolsó sorban egy egyértelmű figyelemfelhívás, amit Stallone munkái már rég kiérdemeltek.

A Daily Mail cikke felhívja a figyelmet arra is, hogy Stallone még az 1975-ös Rocky megírása és forgatása előtt megfestette a bokszoló alakját, vagyis már azelőtt festett, mielőtt még színészkedni kezdett volna.

Stallone egyébként inkább tartja magát festőnek, mint színésznek, szerinte a festészet sokkal személyesebb alkotó folyamat, mint a filmezés, és sokkal jobban elengedheti és kiadhatja magát a vásznon, mint a kamerák előtt.

A színész munkái egyébként megtalálhatóak a stalloneart.com oldalon és New Yorkon kívül Berlinben is bemutatják majd a műveit, amik nem meglepő módon nem olcsók, vannak olyan alkotásai, amik 120 ezer dollárba, körülbelül 36 millió forintba kerülnek.

(borító, képek: Daily Mail, Georges Bergès Gallery)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/88937/pics/lead_800x600.jpg
festészet,Hírek,kiállítás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?