Blogolj!

Cseh Tamás-emlékest a Kolibri Színházban

Nem biztos, hogy sokan tudják, de január 22-én nem csupán a magyar kultúra napját ünnepeljük, ugyanis ekkor született Cseh Tamás is, épp ezért ígérkezik kiváló időtöltésnek a budapesti Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Cseh Tamás-emlékestje.

A sokszínű, személyes hangú műsorban a hajdani zenésztársak, régi barátok felelevenítik a 30 évvel ezelőtti első közös erdélyi turnét, az egykori Ad Libitum együttes, Márta István, Novák János és Kecskeméti GáborBornai Szilveszterrel, Tóth Tamással és Korom Attilával kiegészülve – felidézi a hetvenes években a 25. Színházban együtt játszott dalokat, a család is velük ünnepli a művész születésnapját - írja a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az est vendégeként színre lép Cseh András, a művész fia, valamint Víg Mihály és Bárth János, akik kedves Cseh Tamás-dalaikat éneklik.

A január 22-i megemlékezés során a Kolibri Színház társulata Bereményi Géza legújabb, Novák János zenéjével megszólaló költeményeit adja majd elő. A zenés élmény mellett a Cseh Tamás Archívum eddig nem ismert felvételeit is megismerhetik a nézők Hanák Gábor szerkesztésében, emellett pedig még egy fotókiállítást is megnézhetünk majd színház előcsarnokában, szintén az archívum közreműködésével.

(Borító: getcloserconcerts.com)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/89188/pics/lead_800x600.jpg
Cseh Tamás,Eseménynaptár,Hírek,program,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?