Blogolj!

Elhunyt a Kockásfülű nyúl és Kíváncsi Fáncsi alkotója

Ragnar Volarus

Életének 79. évében elhunyt Richly Zsolt rajzfilmrendező, Balázs Béla- és Károli Gáspár-díjas, kiváló művész, címzetes egyetemi tanár.

Richly Zsolt rajzfilmrendező és Marék Veronika író, grafikus, a népszerű rajzfilmsorozat, A kockásfülű nyúl szerzőpárosa - Fotó: MTI

Televíziós sorozatok, egész estés tévé- és mozifilmek, gyermeknek készülő produkciók egész sora kötődik nevéhez. Magyarországon generációk nőttek fel az általa készített A kockásfülű nyúl és a Kíváncsi Fáncsi kalandjain.

Grafikusművészként is alkotott, ifjúsági lapoknak készített illusztrációkat, de több mese diafilmre adaptálása is az ő nevéhez fűződik, többek közt a Lúas Matyit és a A kiskakas gyémánt félkrajcárját is ő rajzolta. A Magyar Iparművészeti Főiskolán – ami azóta MOME – 1987-ben kezdett tanítani, és szinte élete végéig meg is maradt az egyetem oktatói gárdájában,

A reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából Luther Márton életéről készített 10 részes filmet, amit a magyaron kívül számos egyéb nyelven vetítettek szerte a világon.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/89400/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?