Blogolj!

Paulo Coelho és Kobe Bryant közös gyerekkönyvön dolgozott, az író most törölte a kéziratot

Paulo Coelho és Kobe Bryant egy közös gyerekkönyvön dolgozott, azonban a brazil író a kosárlabdasztár halála után - az összetört rajongók kérése ellenére - törölte közös munka kéziratát.

A 72 éves brazil regényíró szerint még 2016-ban, Bryant visszavonulása után merült fel bennük egy közös gyerekkönyv ötlete. A köteten néhány hónappal ezelőtt kezdtek el dolgozni, miután augusztusban Bryant ismét megkereste.

Miután a 41 éves egykori sztársportoló vasárnap helikopterbaleset áldozata lett, Coelho bejelentette, hogy egyedül nem fejezi be a közös munkát, törölte az addig elkészült írást.

„Töröltem a vázlatot, mert semmi értelmét nem látom annak, hogy nélküle publikáljam”

– mondta.

Ez nem azt jelenti, hogy ne akarna majd írni arról, mi mindent tanult Bryanttől, és arról, hogy milyen nagyszerű ember volt. De egy gyerekkönyvnek így semmi értelme sincs már” – idézte az MTI az írót.

Mondanunk sem kell, hogy Coelho bejelentése sok Bryant-rajongónak okozott csalódást, akik elárasztották az író közösségimédia-oldalait a kéréseikkel, hogy ne törölje az eddig elkészült közös munkát.

Bryant Coelho nagy rajongója volt, Az alkimistát a kedvenc könyvének nevezte, és csapattársaitól volt ügynökén át sokaknak ajánlotta.

Az egykori kosaras a könyvvel a hátrányos helyzetű gyerekeket akartak bátorítani azzal, hogy a sport kitörési lehetőséget adhat számukra. Az író szerint a kosárlabdasztár nagy örömmel dolgozott a könyvön, hogy jó példát adjon a gyerekeknek, különösen a nehéz körülmények között élőknek.

Az író nem mondta el, hogy hány oldal készült el a könyvből, és azt sem, hogy adtak-e már címet neki. Coelho méltatásában kiemelte, hogy a kosaras élete nem csak a sport és a versengés körül forgott.

Nagyon sok minden járt a fejében. Tragikus halála után látszik, hogy milyen fontos volt ő a világ számára. Még sokat fogunk beszélni örökségéről, amelyet nem csak a sportban hagyott maga után

– idézte az MTI Coelhót.

(Borító: ew.com)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/89634/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,Kobe Bryant,könyv,Paulo Coelho
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?