Blogolj!

Újra fedetlen testek lepik el Budapestet

A Bodies című kiállítást lehet szeretni és elborzadva is tekinteni rá, de egy biztos: ennél látványosabb és érdekesebb tárlat kevés van.

Így nem is véletlen, hogy 2008 és 2018 után 2020-ban is Bodies kiállítás nyílik a fővárosban, egészen pontosan a Bálnában mintegy 1500 négyzetméteren február 26-án.

A Bodies 2.0 - A bennünk rejlő univerzum című tárlat valódi, egykor élő emberi testeket és szerveket mutat be, abból a célból, hogy a látogatók megértsék saját testük működését, így felértékelődjön egészségük megőrzése is.

Az eddigi kiállításoktól eltérve, más megközelítésből mutatják meg a látogatóknak, hogy mennyire bonyolult és tökéletes az emberi szervezet. A kiállítás részletesen feltárja testünk felépítését és egyediségének lenyűgöző nagyszerűségét.

Aki ellátogat majd a tárlatra, készüljön fel, hogy 200 preparált szervet és egész testet mutatnak majd be, amelyeket úgynevezett plasztinációs eljárással őriztek meg az utókor számára. A plasztinációs eljárás egy viszonylag új tartósítási módszer, amely a testből a vizet és a lipideket elvonja, majd folyékony műanyaggal helyettesíti, amely megszilárdulása után egy tartós anatómiai mintát formál. A folyamat mikroszkopikus szinten képes sértetlenül megőrizni a test legfinomabb, legtörékenyebb szövetét is. A plasztináció hiteles preparátumokat eredményez, amelyek vizsgálata, tanulmányozása egyszerű, így rengeteg titkot, fel nem tárt információt, adatot tudhatunk meg a szervezetünkről. Mindezt érthetően, a mobilunkra ingyenesen letölthető, többnyelvű audio guide applikáción keresztül, illetve a kiállítás területén dolgozó orvostanhallgatók segítségével.

A Bodies 2.0 kiállításon egy moziteremben vetített dokumentumfilm is segít a látogatókat bevezetni a saját testük eddig ismeretlen világába. A kiállítás melletti VR teremben pedig tematikus videók és játékok, valamint egy speciális greenbox sarok is segít abban, hogy minél jobban megismerhessük azt, kik is vagyunk, hogyan működünk.

A Bodies 2.0 című kiállítást február 26 és május 31. között lehet megtekinteni a Bálnában.

(képek: EMS Entertainment LLC)

Címkék: Hírek, kiállítás
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/89987/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,kiállítás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?