Blogolj!

Ma kezdődik a mohácsi busójárás

A hagyományoknak megfelelően idén sem maradhat el a mohácsi busójárás, ami ezúttal a Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel veszi kezdetét a mai napon. A program keretein belül hat napon át minden eddiginél több, 1750 maskarás űzi a telet a Duna-parti városban.

A mulatságra február 21. és 25. között nyolcvan programmal várják az érdeklődőket. A térség legnagyobb eseményén 64 busócsoport 1750 busója és egyéb maskarása gondoskodik a résztvevők szórakoztatásáról.

Az esemény természetesen a húshagyó keddi főtéri koporsóégetéssel zárul, emellett pedig a messze földön híres programsorozat keretében a busóbemutatók mellett táncházakkal, bálokkal, kiállításokkal és gasztronómiai ízelítőkkel is készülnek a szervezők.

A közönség szórakoztatásáról többek között olyan fellépők gondoskodnak majd, mint az Alma Együttes, a Poklade, a Kis Kata Zenekar és a Maszkura, valamint a Zora néptánccsoport és Menyhárt Éva.

A busójárás évszázadok óta változatlan tradicionális elemeit felvonultató hagyományőrző rendezvényt 2009-ben vette fel az UNESCO az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára.

A rendezvény részletes programja itt tekinthető meg.

(Borító: port.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/90692/pics/lead_800x600.jpg
busó,Eseménynaptár,farsang,hagyomány,Hírek,mohácsi busójárás,néptánc,program,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?