Blogolj!

Plácido Domingo bocsánatot kért azoktól a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg

Mint ahogy arról már mi is írtunk, a világhírű spanyol operaénekest, Plácido Domingót is utolérték a szexuális zaklatási vádak, a tenor most közleményben kért bocsánatot az őt zaklatással vádoló nőktől.

Az elmúlt hosszú hónapok alatt töprengtem a vádakon, melyeket több kolléganőm felhozott ellenem. Tiszteletben tartom, hogy ezek a nők végül elég biztonságban érezték magukat ahhoz, hogy megszólaljanak. Szeretném, ha tudnák, valóban sajnálom, hogy fájdalmat okoztam, és teljes felelősséget vállalok cselekedeteimért

- áll a 79 éves művész által kiadott dokumentumban.

Plácido Domingo természetesen az ilyenkor "szokásos" kötelező köröket sem hagyta ki:

hangsúlyozta, elkötelezett amellett, hogy pozitív változás menjen végbe az opera világában, és senkinek se legyen ilyen tapasztalata.

A spanyol média beszámolójából az is kiderült, hogy az amerikai zeneművészek céhe (AGMA) hat hónapos vizsgálatának eredményeként arra a megállapításra jutott, hogy a spanyol tenor „nem megfelelő viselkedését”, amely a „flörtöléstől a szexuális utalásokig” terjedt a munkahelyen és azon kívül egyaránt.

A botrány kirobbanása után a sztár kolléganőitől érkezett bejelentések száma igen gyorsan meghaladta húszat, több amerikai fellépését is visszamondták különböző operaházak és zenekarok.

(Borító: szabadmagyarszo.com)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/90962/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,opera,Placido Domingo,zaklatás,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?