Blogolj!

Ingyen könyvek, hangoskönyvek otthonmaradóknak

Az önkéntes karantén és a fegyelmezett otthonmaradás egyaránt nehéz felnőttnek gyereknek. Több vállalkozás is próbálja enyhíteni a négy fal közé szorítottság terhét ingyenesen elérhető szolgáltatásokkal.

Az interaktív hangoskönyvekkel foglalkozó BOOKR Kids március 20-tól egy hónapon keresztül több mint 400 mesét tesz ingyenesen elérhetővé, olyan meséket, mely hozzásegít az otthontanuláshoz is.

A Mesetárban olyan klasszikus és modern interaktív történetek találhatók, amelyek különleges keverékei az animált digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ismert színészek keltik életre, többek között Molnár Piroska, Szacsvay László és Gálvölgyi János, így azok hangoskönyvként is élvezhetőek. A „Mesék tanuláshoz” polc kifejezetten az alsó és felső tagozatos gyermekek anyanyelvi nevelését segíti, míg az „Angol nyelven” szekcióban nyelvtanulást támogató könyvek jelennek meg, anyanyelvi színészek tolmácsolásában.

A Mesetárban március 25-től egy különleges mesével is találkozhatnak az olvasók, amely igyekszik a gyermekek számára is érthető módon segíteni a kialakult járványhelyzet kezelését. A kézmosás fontosságáról Dr. Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Alapítvány vezetője írt mesét, amelyet Czuder Tamás illusztrált. 

Azoknak, akik komolyabb olvasmányra várnak és jobban szeretik kézbe venni a könyveket, azoknak a Közkincs Művészeti és Kulturális Közhasznú Egyesület kínál ingyenesen elérhető könyveket. A Mozgó Könyvesszekerekről ismert alapítvány honlapjáról naponta maximum öt darab könyvet ingyen lehet megrendelni, csupán a szállítást kell kifizetni.

Címkék: könyv, koronavírus, mese
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/92226/pics/lead_800x600.png
könyv,koronavírus,mese
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?