Blogolj!

Rudolf Péter a Vígszínház új igazgatója

A Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve Karácsony Gergely 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízta meg a Vígszínház vezetésével.

A Vígszínház élére hárman pályáztak: Eszenyi Enikő, az eddigi igazgató, Rudolf Péter és Csányi János.

A pályázat legnagyobb esélyesének Eszenyi Enikőt tartották, de az utóbbi hetekben egyre többen szólaltak fel az igazgatónő vezetési stílusa miatt. Először Fenyvesi Lili volt rendezőasszisztens és Néder Panni volt rendező számolt be nyilvános megaláztatásokról és elviselhetetlen, megfélemlítő légkörről, majd a a Vígszínház elszerződött társulati tagjai - köztük Stohl András, Kovács Patrícia és Lengyel Tamás - nyilatkozatot adtak ki, mely szerint Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és az agresszív vezetői kommunikáció hozzájárult ahhoz, hogy felbontsák a szerződésünket a Vígszínházzal.

Napról-napra egyre többen nyilatkozta, Eszenyi Enikő vezetési stílusáról, melynek következtében Eszenyi Enikő lemondott igazgatói posztjáról és visszavonta pályázatát.

Ennek fényében a Fővárosi Közgyűlésnek nem volt más választás, mint Rudolf Péter megválasztása, Csányi János pályázata ugyanis nem kapott támogatást. 

Rudolf korábban elmondta a Vígszínházat, polgári múltú népszínházként képzeli el.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/92294/pics/lead_800x600.jpg
Eszenyi Enikő,Rudolf Péter,Vígszínház
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?