Blogolj!

Rudolf Péter: "Kivételes megtiszteltetés a Vígszínház igazgatójának lenni, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai"

Rudolf Pétert kedden nevezték ki a Vígszínház igazgatójának, aki közleményben nyilatkozott a most fennálló kényes és nehéz helyzetről.

Köszönöm a döntéshozók bizalmát és a társulat támogatását. Amennyi erőt ad ez a támogatás, akkora felelősséget is ró rám.

Kivételes megtiszteltetés a Vígszínház igazgatójának lenni, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai. Túl sok fájdalom, túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben. Abban reménykedem, hogy minden, ami most történik a színházi szakmában és a világban, az tisztulást hoz, katarzist.

Sem a színház, sem a világ nem lesz már ugyanolyan, mint annakelőtte. Nem tudhatjuk, mikor áll vissza a rend, mikortól tehetjük újra a dolgunkat.

Örülni majd csak akkor lesz okom, okunk, ha újra felmegy a függöny, ha teltházak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal. Ha újra béke lesz bennünk és a világban.

Addig is, teszem a dolgom, és minden erőmmel azon leszek, hogy a Vígszínház készen álljon az újraindulás pillanatában.

Karácsony Gergely főpolgármester kedden bízta meg 2021. december 31-ig Rudolf Pétert a Vígszínház vezetésével, miután az eddigi igazgató, Eszenyi Enikő az őt ért támadások miatt a múlt héten visszavonta pályázatát.

Rudolf Péter a Vígszínház új igazgatója

A Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve Karácsony Gergely 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízta meg a Vígszínház vezetésével. A Vígszínház élére Fenyvesi Lili volt rendezőasszisztens és Néder Panni volt rendező számolt be hárman pályáztak: Eszenyi Enikő, az eddigi igazgató, Rudolf Péter és Csányi János.

A Kossuth-díjas színművész így igen nehéz helyzetbe került, hiszen a színházon belüli Eszenyi körül kialakult feszültséget az sem csillapítja természetesen, hogy a járvány miatt a többi színház mellett bezárt a Vígszínház is és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mikor nyitnak ki újra.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/92328/pics/lead_800x600.jpg
Rudolf Péter,Vígszínház
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?