Blogolj!

Életműdíjat kaptak a Gryllus-testvérek

Idén már negyedik alkalommal adták át a legjobb keresztény szellemiségű előadónak járó Szikra-díjat, melynek életműdíját Gryllus Vilmos és Gryllus Dániel kapta.

Az elismerést átadása a járvány miatt csak jelképesen zajlott le.

Az életmű- és a különdíj mellett a zsűri (Bolyki György zenész, producer, a Szikra Projekt vezetője, Gável Gellért író, dalszerző, gitárművész, Horváth Gergely rádiós műsorvezető, Kübler Dániel zenész, a Keresztkérdés frontembere, Lackfi János író, költő, Madarász Isti filmrendező, forgatókönyvíró és Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude frontembere) hat kategóriában választotta ki a győzteseket.

  • legjobb dal: Nászút (Sraykids)
  • legjobb dicsőítő dal: Kegyelmed (Jáger Bandi és Malek Andrea)
  • a legjobb dalszöveg: Majdnem (Szabó Balázs)
  • a legjobb zenei produkció: Loewen Sinking (Moped)
  • a legjobb élőben előadott produkció: Ó, mily hű barátunk Jézus (Szabó Balázs)
  • a legjobb videoklip: Falu szélén (Stu33)

A közönségdíj, amit a közönség online szavazhatott meg, a Megváltottál című dal kapta a Crux együttestől, a különdíjat az Eucharist & Friends Győzelemről című számukért vehette át.

Az életműdíjat pedig a zsűri döntése alapján Gryllus Dánielnek és Gryllus Vilmosnak, a Kaláka együttes alapítóinak ítélték oda.

A legnívósabb keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés az amerikai GMA Dove Awards mintájára és szakmai partnerségével jött létre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Hangfoglaló Program partnerségével valósult meg. Valamennyi kategória győztese (az életműdíjas kivételével) a Szikra Projekt támogatási programjának résztvevője lesz a 2020. április 1. és december 31. közötti időszakban.

Címkék: Díjak, Hírek, zene
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/92747/pics/lead_800x600.jpg
Díjak,Hírek,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?