Blogolj!

Hétfőn újranyit a Szent Péter-bazilika is

Olaszország templomai május 18-án nyitnak, ezért és természetesen a járvány miatt fokozott biztonsággal készülnek a látogatókra. 

Ebben az esetben ez pedig a teljes körű fertőtlenítést jelenti: a szobrokat, márványfalakat és a padlózatot is fertőtlenítik a tetőtől talpig védőruhába öltözött takarítószemélyzet. A bazilikában munka több napot vett igénybe, annál is inkább, mivel a Vatikán által közölt felvételek szerint a fertőtlenítés nem csak a nagyobb felületeket érintette, hanem az épületet díszítő számtalan szobrot, kisebb kápolnákat, valamint a bazilika külső falainak, homlokzatának alsóbb részeit is, amelyet az arra haladók megérinthetnek. Fertőtlenítették a bazilikában őrzött Pieta-szoborcsoportot védő ütésálló üveget is. A járványmegelőzési munkákban a svájci gárdisták is részt vettek.

Hasonlóképpen fertőtlenítették Róma másik három nagy pápai bazilikáját is: a Santa Maria Maggiorét, a lateráni Szent János és a városfalakon kívüli Szent Pál-bazilikát is.

A Szent Péter-bazilikát március 9-én zárták le, és több mint két hónap után hétfőn nyitják újra a látogatók előtt. Ez azt jelenti, hogy a Szent Péter térre is ismét szabad lesz a belépés, a bazilikákba belépőket pedig testhőmérséklet-mérővel ellenőrzik.

Címkék: Olaszország, templom
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/94885/pics/lead_800x600.jpg
Olaszország,templom
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?