Blogolj!

Online bejárható az Országház több nevezetes helyszíne

A járvány miatt bár a kulturális élet kissé megrogyott, hála a technikának így sem kell kulturális programok nélkül maradnunk. Egyre több intézmény indít online „kirándulásokat”, most például az Országház nevezetes helyszíneire juthatunk el otthonról.

A Virtuális Országház projekt keretében elsőként a kupolacsarnokot, a képviselőházi és a főrendiházi társalgót, valamint a ritkán látogatható Munkácsy-termet mutatják be a látogatóknak - közölte az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

A virtuális látogatás során meg lehet nézni a kupolacsarnokban őrzött koronázási jelvényekről készült részletgazdag felvételeket, a főrendiházi és a képviselőházi társalgó részletes bemutatásából a látogatók megismerhetik e termek funkcióját és az ott lévő szobrokat, a Munkácsy-teremben pedig közelről szemügyre vehetik Munkácsy Mihály Honfoglalás című alkotását

- írják a közleményben.

Ez pedig még nem minden, ugyanis a parlament.hu oldalon elérhető a az Országgyűlési Múzeum tárlatvezetése is a magyar parlamentarizmus történetéről A magyar törvényhozás ezer éve címmel, valamint a Kossuth téren található In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás is, ami a Kossuth téri eseményeket nemcsak a földalatti kiállítótérben mutatja be, hanem a téren is. Így megtekinthetők például azok a helyszínek (a szovjet T-54-es harckocsik, az államvédelmi egységek és a határőr alakulatok elhelyezkedése), ahonnan feltételezhetően sortüzet adtak le a téren összegyűlt fegyvertelen civilekre.

Emellett az Országgyűlési Múzeum kisfilmek formájában dolgozta fel a magyar történelem, a parlamentarizmus és az állampolgári ismeretek kulcskérdéseit. A videók az Országház Filmműhely YouTube-csatornán érhetők el - olvasható a közleményben.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/95389/pics/lead_800x600.jpg
kiállítás,online tartalom,Országház
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?