Blogolj!

Elhunyt Carlos Ruiz Zafón, A szél árnyéka című bestseller írója

Ragnar Volarus

55 éves korában, Los Angeles-i otthonában, pénteken elhunyt Carlos Ruiz Zafón, a kortárs spanyol irodalom egyik legismertebb szerzője. A bestseller írónál, akit Cervantes óta a legolvasottabb spanyol szerzőként is emlegettek, két éve diagnosztizáltak vastagbélrákot. Halálának hírét kiadója, a Planeta jelentette be.

A kiadó Carlos Ruiz Zafón legimertebb könyve, a 2001-ben megjelent A szél árnyéka egy idézetével búcsúzott az írótól:

"Minden könyvnek, amelyet itt lát, lelke van. A lelke annak, aki írta, és azoknak, akik elolvasták, együtt éltek és álmodtak."

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Twitter oldalán azt írta, „elveszítettük a világ egyik legolvasottabb és legcsodáltabb spanyol íróját".

Carlos Ruiz Zafón, korszakunk egyik legfontosabb regényírója jelentősen hozzájárult a modern irodalomhoz. A szél árnyéka című regényt több mint negyven nyelvre fordították le, a La Vanguardia 2002-ben pedig az év könyvének jelölte. A regényt Zafón később sorozattá bővítette, ez lett az Elfeledett Könyvek Temetője széria, mely végül négy részes lett és minden kötete igazi, magával ragadó történet. Írói pályafutása elején ifjúsági regényeket írt, a Kód trilógiájáról így nyilatkozott:

„A Köd Hercegé-t olyan regénynek írtam, amit én is szívesen elolvastam volna tizenhárom-tizennégy évesen, és ami még huszonhárom, negyvenhárom vagy nyolcvanhárom évesen is magával ragad.”

Könyveiből világszerte több mint 38 millió példányt adtak el.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/96530/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?