Blogolj!

Hévíz a művészeket is megihleti

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a fürdővárosban az Angyalok és Csavargók Művésztelepet, ám a járványügyi helyzet miatt ebben az évben a külföldi résztvevők nem jelenhettek meg az eseményen.

A művésztelep június 10-én nyitotta meg kapuit, akkor viszont még az országok kapui zárva tartottak. Többek között ezért, valamint Trianon 100. évfordulója miatt idén a mottó „Hévíz határtalanul”, ami az összetartozást és az egységet sugallja.

Bár a létszám nem volt teljes, a hangulat és a résztvevők alkotói kedve nagyszerű volt, az alkotások változatosak voltak a környezet pedig inspiráló:

Minden művész a saját habitusán átszűrve jeleníti meg a mottót, de egyben közösek a képek: rendkívül színvonalasak, így értékes kollekció kerül majd az érdeklődők elé, akik azt is felfedezhetik, ahogyan az alkotások egy részén tükröződik Hévíz hangulata, másoknál viszont naturálisan tűnik fel a város (…) Hiánypótló ez a művésztelep, hiszen folyamatos igény volt a festők és a nagyközönség részéről is egy ilyen jellegű rendezvényre

- mondta Hermann Katalin, a Festetics György Művelődési Központ igazgatója.

A művelődési központ 150 ezer forintos fődíjat ajánlott fel, ezenkívül pedig vannak olyan jutalmak, amelyeket a művésztelep támogatói adnak: például üdülésre, kikapcsolódásra hívva vissza egy-egy alkotót. A zárókiállítás csütörtökön 11.30- kor nyílik a Belvárosi Múzeum emeletén, amit Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője – egyben az itteni zsűri elnöke – nyit meg.

(forrás: zaol.hu, borító: Karnics Tibor)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/96772/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?