Blogolj!

Az Anna-bált is felzabálta a koronavírus

Dorogi László

De a kísérőprogramokat, így a 8. Balatonfüredi Prímásversenyt is megtartják.

Fotó: Hagyományok Háza

A járványhelyzet miatt elmarad az idei balatonfüredi Anna-bál, mert a szervezők nem tudták volna a megszokott színvonalon lebonyolítani - számolt be közösségi oldalán Bóka István, Balatonfüred polgármestere. Ezzel együtt, az idén már nyolcadik alkalommal megrendezendő Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit megtartják július 21. és 25. között a város és a Hagyományok Háza szervezésében, a prímásversenyen kívül lesz operagála, kórusok koncertje és operettműsor is.

Pál István Szalonna, a Balatonfüredi Prímásverseny szakmai felelőse elmondta, hogy a versenyre - amit a balatonfüredi Kisfaludy Galériában tartanak meg - minden, autentikus magyar népzenét játszó hegedűs pályázhat, aki a verseny napjáig betölti a tizenhatodik életévét, de még nem múlt el 35 éves.

A megmérettetésen minden prímás két kötelező és egy szabadon választott versenyszámmal száll versenybe a győzelemért, öt-öt perc időtartamban. Kötelező versenyszámként széki és gömöri összeállításokat adnak majd elő a versenyzők, szabadon választott műként pedig a teljes Kárpát-medence népzenei anyagából választhatnak. A megmérettetés során a szervezők minden versenyző számára gondoskodnak a megfelelő színvonalú kísérő zenekarról is.

Az első három díjazott pénzjutalomban részesül, az első helyezett további nyereménye pedig, hogy felléphet a 196. Anna-bálon. A zsűri tagjai a magyar népzene szakemberei lesznek: Árendás Péter, Koncz Gergely, Lakatos Róbert és Salamon Beáta. Július 22-én este 9 órától a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncertet rendeznek a Gyógy téren felállított nagyszínpadon.

Pályázni július 6-án 12 óráig lehet a Hagyományok Háza honlapján található online jelentkezési lap kitöltésével, a versenyt Balatonfüred Város Önkormányzata, a Hagyományok Háza és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszéke szervezi.

Címkék: Anna-bál
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/96856/pics/lead_800x600.jpg
Anna-bál
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?